Home > Assessments

De kracht van een assessment

Een assessment center is een betrouwbare methode om de kwaliteiten, talenten en ontwikkelpunten van uw (potentiële) medewerkers verregaand in kaart te brengen. U krijgt bijvoorbeeld inzicht in iemands leervermogen, weerbaarheid en stressbestendigheid, de mate waarin hij of zij open staat voor vernieuwingen en competenties zoals mens- en taakgericht leidinggeven.

Waardevolle informatie, waarmee u de verwachtingen over het functioneren van een toekomstige medewerker concreet onderbouwt. Uit onderzoek blijkt steeds weer dat een assessment center, mits goed en door specialisten uitgevoerd, de hoogste voorspellende waarde heeft als het gaat om een succesvolle invulling van een functie.

Thema Group beschikt over een breed testinstrumentarium, waardoor we in staat zijn de assessment programma’s optimaal op uw wensen en behoeften af te stemmen. De uitgebreide rapportage geeft u snel een volledig beeld van het potentieel van een kandidaat. Zo maakt u een weloverwogen keuze en verkleint u de kans op missers.

Toepassingen in de praktijk

Onze assessment centers worden meestal ingezet bij:

  • Een werving & selectie procedure. Soms om een betere keuze te maken uit de laatste twee kandidaten, maar vooral om in het opleidingsplan van de nieuwe medewerker rekening te houden met zijn of haar persoonlijke ontwikkelpunten.

  • Een persoonlijk ontwikkelingsplan voor uw medewerker. Hierin bepaalt u op welke punten de medewerker zich verder moet ontwikkelen om door te kunnen groeien in uw organisatie.

  • Een outplacementtraject. Dit traject geeft inzicht in de soort organisatie en type functie waarin uw medewerker het best tot zijn recht komt. 

  • Loopbaanontwikkeling. Vragen die hierbij aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld in welke richting uw medewerker zijn loopbaan het beste kan voortzetten. Of wat het beste past bij zijn interesses, persoonlijkheid en competenties.

Assessment instrumenten

Thema Group gebruikt verschillende instrumenten om het assessment vorm te geven:

Capaciteitentest
Deze test is afhankelijk van het soort functie en analyseert het cijfermatig, taalkundig of ruimtelijk inzicht, dan wel het vermogen om logisch te redeneren. De resultaten geven een indicatie van het werk- en denkniveau van de geteste medewerker.

Persoonlijkheidsvragenlijst
Het doel van een persoonlijkheidstest is te ontdekken of het karakter en de persoonlijke eigenschappen van de kandidaat passen bij het profiel van de functie en het type organisatie.

Rollenspel
Na een korte voorbereiding aan de hand van een schriftelijke opdracht kan de kandidaat in de praktijk laten zien hoe hij situaties aanpakt. Voorbeelden van competenties die op deze manier kunnen worden getoetst, zijn communicatieve vaardigheden, onderhandelen, leidinggeven en presenteren. Uit onderzoek blijkt dat het gedrag dat de kandidaat in een praktijksimulatie laat zien, ook het gedrag is dat hij op zijn werk zal vertonen. Rollenspelen hebben daardoor een grote voorspellende waarde.

Interview
Hierbij gaan we dieper in op de competenties die belangrijk zijn voor de vervulling van de functie en nemen we de persoonlijkheidsvragenlijst met de kandidaat door.

Rapportage

Binnen enkele dagen na het assessment stellen we een rapportage op waarin de resultaten worden beschreven. U krijgt een overzicht van de competenties die we hebben gemeten, aangevuld met een heldere conclusie over de sterke punten en ontwikkelbehoeften. Als het assessment is ingezet in een werving & selectie traject, geven wij u ook een advies over de geschiktheid van de kandidaat in de betreffende functie.

De kandidaat ontvangt altijd als eerste een afschrift van de rapportage en moet expliciet toestemming geven voor het versturen van het rapport naar de opdrachtgever. Thema Group vernietigt het rapport na één jaar.

Kwaliteitswaarborg

Onze assessment centers worden uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van een psycholoog, in Nederland aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en in België geregistreerd bij de Psychologencommissie. Wij werken volgens de richtlijnen van het NIP. Deze zijn gebaseerd op de principes verantwoordelijkheid, integriteit, respect en deskundigheid.
Vacatures
Wallonie
Benelux
Almere
Home office based, France and southern part of Europe
Bucharest - Romania (EU)
ter Apel
België, home office based
Kortrijk
Office Amsterdam
Martinsried near Munich (Germany)
Testimonials

Dimitri De Croock, Product Specialist Lab Automation -Project Manager Metrology bij Biomérieux

"Al 9 jaar ben ik in contact met Thema Group en reeds tweemaal door hen geplaatst voor een mooie opportuniteit/uitdaging. Zij hebben mijn volledige vertrouwen gewonnen door hun professionele manier van werken. Hun grote differentiërende factor is vooral het invullen van de verwachtingen van de klant alsook de heel goede opvolging. Persoonlijk kan ik wel zeggen dat ik een groot stuk van mijn carriere aan hen te danken heb."

Miriam Cobbaert, Business Development Manager

 

 


"Het professionnalisme, de betrokkenheid en de opvolging waarmee Thema Group de juiste match nastreeft, heb ik als uniek ervaren."

Dirk Van den Driessche, General Sales Manager bij Beckers Benelux

Ik wil Thema Group en Lucien Strackx bedanken voor de begeleiding naar mijn nieuwe werkgever Beckers. Ik ben bijzonder te spreken over de openheid , klare voorstelling van de vacature en begeleiding tijdens het hele traject .
Dankzij de persoonlijke touch en de aanpak van Thema Group, heb ik een zeer fijne job kunnen vinden in de Food business als Sales Manager.

Oliver Gresch, Account Manager for Germany and Scandinavia at BioReliance Ltd

De samenwerking met Thema Group verliep heel doelgericht en klantvriendelijk. Door de open manier van werken en communiceren, voelde ik me gedurende het volledige wervings- en selectie proces in goede handen.

Hans Van de Water, Value Stream Manager at Thermo Fisher Scientific

Ik word regelmatig gecontacteerd door werving en selectiebureaus. Nooit heb ik dergelijk professionalisme ervaren. Prima communicatie, timely feedback en nauwe opvolging. Een plezier om samen te werken!

Claudia Israel, Recruiting Manager bij Qiagen

"Thema Group slaagde erin om ons voor verschillende posities interessante en gekwalificeerde kandidaatprofielen voor te leggen. Ze hebben een professionele werkwijze en een diepgaande kennis van de markt."

Olivier Poulin, Area Manager bij Dako

“Sinds onze samenwerking met de Themagroup verloopt ons aanwervingsproces zeer succesvol. Ik waardeer vooral de persoonlijke aanpak en het individueel overlopen van de kandidaten. Ondertussen is het vertrouwen zo ver dat ik me baseer op het oordeel van de consultant eerder dan op het doorgestuurde cv.”

Kimm Delsing, Corporate Recruiter bij FrieslandCampina

"Thema Group ondersteunt FrieslandCampina op een professionele, discrete en volledige wijze in de search naar professionals die onze ambitie voor route 2020 waar kunnen maken."

Frank Hartmann, General Manager bij Büchi

“Hartelijk en detailgetrouw – Thema Group kent de markt door en door”

Lijnie Rijsdijk, Head Human Resources bij Sandoz

“Thema Group selecteert kandidaten die niet alleen qua kennis en kunde, maar die ook qua karakter en persoonlijkheid bij onze organisatie passen. Daarom is Thema Group al vele jaren onze partner.”

Bart Hendriks, General Manager Europe bij Ziosoft

“Ik kan pagina’s vol positieve feedback geven over Thema Group, maar het komt allemaal neer op een paar woorden: de beste Europese executive recruiters die je voor de medische industrie kan vinden.”

Danielle Dahms, HR Manager bij Nonin Medical

“Bij een moeilijke zoektocht met daarin unieke kwalificaties en een uitdagende tijdlijn, was Thema Group in staat om ons meerdere geschikte kandidaten voor te stellen. Ik was onder de indruk van hun diepgaande kennis en zou ze sterk aanbevelen”

Pedro Jie Sam Foek, Sales Manager- Professional

Pedro Jie Sam Foek

"Professionaliteit, betrokkenheid, betrouwbaarheid en een flexibele open opstelling naar alle betrokken partijen zijn waarden welke door de Thema Group daadwerkelijk als uitgangspunt worden gehanteerd."

Gerrit Portier, Sales Manager bij Beckman Coulter

Gerrit Portier

“Werk met professionals. Werk voor professionals”

Hildert Delis, Adjunct Directeur bij Acatris

Hilder Delis

"Thema Group is een organisatie die niet meepraat maar meedenkt en levert hiermee een waardevolle bijdrage aan de totstandkoming van onze strategie."

The Binding Site Ltd Tecan Benelux bvba Fluor Launch Diagnostics & Biokit Ltd Sandoz APOTEX NEDERLAND BV (voorheen-Katwijk Farma Biomedic BV (now Part Medical) APB - DGO Bioconnection Agrosavfe Rousselot Envigo Dr. Reddy's (Octoplus) MSD Animal Health Unisensor SA diagnostic engineering Bilthoven Biologicals Danone Nederland (Nutricia Zoetermeer Nederland B.V.) KLANT Mosadex Brocacef BV Maarssen Integrated DNA Technologies(IDT part of  Danaher Group) ) Merieux Nutriscience, voorheen Silliker BV (KLANT) Beta-cell Sachem Europe BV C-Mark/ Eurofins Food Testing NL (KLANT) Konica Minolta Medical & Graphic Imaging Europe BV (Nederland)
Duitsland

Merowingerplatz 1
40225 DUESSELDORF
E-mail

België

BioVille, Agoralaan
Building A bis
B-3590 DIEPENBEEK
E-mail

Pivot Park Kloosterstraat 9 
5349 AB OSS
E-mail

Nederland

Odiliastraat 92
5401 ZZ UDEN
E-mail

Copyright: Thema Group 2019  |  Disclaimer  |  Privacybeleid  |  RSS feeds  |  Sitemap  |  Contact
OTYS Recruiting Technology PXL Communicatie